Mikko Alatalo

Viidellä vuosikymmenellä levyttänyt, 700 kappaletta kirjoittanut ja 6000 keikkaa heittänyt Mikko Alatalo elää urallaan uutta tulemista. Viime vuosien Alatalo-retrobuumia ovat kiihdyttäneet osallistuminen Tähdet, tähdet -ohjelmaan sekä loppuunmyydyillä rock-klubeilla heitetyt keikat. Äskettäin Alatalo esiintyi Helsingin Lepakkomiehessä, myyden kuuluisan rockbaarin loppuun ennätysajassa, 45 minuutissa.

Syyskuun 11. Pikkuparlamentissa julkaistiin Alatalon viimeinen cd-albumi nimeltä ”Viimeinen juna”.

Alatalo on työstänyt ”Viimeistä junaa” vajaan vuoden verran yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Mika Sundqvistin kanssa. Levyltä on etukäteen julkaistu kolme singleä, joista erityisesti Harri Rinteen kanssa kirjoitettu ”Ikävä Jussia” on taiteilijalle itselleen erityisen merkittävä.

”Kappaleessa muistellaan 1970-lukua ja Harri Rinteen silloista asuinpaikkaa, Otavalankatu 8:aa Tampereella. Tuossa asunnossa aloitimme yhteistyön Juice Leskisen kanssa, virittelimme ensimmäisten joukossa suomenkielistä rocklyriikkaa. Vieraina kävi mm. Rinteen koulukaveri Sauli Niinistö.

Nyt tuo Otavalankadun talo puretaan suuremman kerrostalon tieltä. Ilmassa on nostalgian makua ja myös kaipuuta menneestä 70-luvun luovasta ilmapiiristä."

Viimeinen juna on valmiina lähtöön! Nähdään keikoilla!